Sari la conținut

Eșarfă, istoricul accesoriului vestimentar și moduri de întrebuințare

Eșarfă, istoricul accesoriului vestimentar și moduri de întrebuințare. Ce îți vine în minte când auzi cuvântul eșarfă? Să aflăm împreună.

Oamenii poartă eșarfe în diferite culturi și religii din întreaga lume din diverse motive. Pentru acei oameni e mai mult decât o tendință. Este un stil de viață. Iată doar câteva tradiții despre eșarfe din întreaga lume.

Eșarfă: istoric (I)

În credința musulmană, bărbaților și femeilor li se cere să se îmbrace modest în public. E o practică înrădăcinată în credință. Coranul spune că femeile ar trebui să-și păstreze modestia și frumusețea ascunsă de ochii publicului.

Se poartă eșarfă de cap (hijab), fiind o alegere în majoritatea țărilor deși altele o impun prin lege.

În iudaism, un Tallit este o haină de rugăciune evreiască din bumbac, lână sau mătase. Trebuie să aibă franjuri pe toate cele patru colțuri, iar franjurile sunt denumite tzittzit.

Aceste franjuri sunt menite să reprezinte poruncile pe care Dumnezeu le-a transmis lui Moise. La Bar Mitzvah, tânărul care e onorat, poartă un Tallit în timp ce citește din Tora în fața sinagogii.

Momentul are loc dacă acesta este din secta așkenazi a iudaismului.

În secta Sephardi, numai bărbații căsătoriți pot purta Tallits. Aceste Tallits sunt transmise de la o generație la alta din tată în fiu în multe familii evreiești.

Eșarfă: istoric (II)

În tradiția tibetană se oferă eșarfe din mătase albă. Numite khatas, simbolizează bunele intenții în timpul noilor relații. Fie că sunt matrimoniale, de afaceri sau politice.

Eșarfa simbolizează că începutul acestei noi relații vine cu adevărat din inimă. Ele sunt oferite și decedatului, putând fi un mod de a-l întâmpina în viitoarele vieți.

Ele sunt oferite imaginilor și statuilor spirituale ale lui Buddha. Tradiția apare și în cazul profesorilor spirituali, călugărilor, călugărițelor și liderilor politici (Dalai Lama).

Bărbații bhutanezi poartă eșarfe numite kabneys în vizitele oficiale la un Dzong sau la un birou. Kabney identifică rangul unei persoane în funcție de cel care o poartă. Femeile din Bhutan poartă eșarfe mai mici numite kiras.

Sunt țesute manual și au franjuri la sfârșit.

Acestea au fost doar câteva dintre multele moduri în care eșarfele sunt folosite simbolic. Reprezentă culturi și credințe din întreaga lume.

Data viitoare când arunci o eșarfă peste umeri, gândește-te la semnificația și impactul cultural. E într-adevăr mai mult decât v-ați putea aștepta de la o bucată de țesătură.

Necesități de călătorie: 3 eșarfe de care aveți nevoie în vacanță

Eșarfele sunt esențiale în orice bagaj de vacanță, fiind foarte versatile. Poate că sunteți o împătimită de plajă ori de plimbări prin oraș. Când spațiul este o problemă, eșarfele salvează situația.

Ușoare, multifuncționale și atât de chic, pot transforma o ținută. Te pot proteja de situația atmosferică, pot adăuga o notă de retro chic sau te pot aduce la zi.

Personal îmi place o notă de stil retro, așa că folosesc eșarfe pentru a-mi proteja buclele. Am un atașament și pentru șalurile pashmina, ca un mod elegant și portabil de a mă încălzi.

Oricum ți-ar plăcea să le porți, iată 3 eșarfe ce merită un loc în valiză data viitoare când ești plecată. Continuați să citiți acest articol de pe blog pentru și mai multe informații interesante!

1. O eșarfă clasică de mătase

Super ușoară, puteți împacheta 50 dintre acestea în orice culoare la care v-ați putea gândi. Purtați-o așezată în mod relaxat în jurul gâtului. Pliați-o și legați-o, purtați-o în jurul capului ca o bandană sau în talie ca o curea.

Puteți chiar să le legați în jurul încheieturilor mâinii ca brățări pentru un strop de culoare.

2. Un șal de pashmina

Un șal pashmina este un bagaj de mână esențial. În timp ce călătoriți, funcționează ca o pătură confortabilă sau îl puteți plia și utiliza pe post de pernă.

Odată ce ajungeți la destinație, devine o acoperire elegantă de seară, o pătură de picnic sau un prosop de plajă. Fiind puțin mai gros ca mătasea, materialul se poate pune în jurul umerilor pentru protecție solară urgentă.

3. O eșarfă pătrată

O esarfă pătrată simplă este perfectă pentru a vă proteja părul de soare sau vânt. Așezați-o deasupra capului, apoi legați-o și uniți-o cu ochelarii de soare uriași pentru un glamour retro.

Folosiți-o pentru a vă proteja buclele în timp ce dormiți. Pe de altă parte, puteți pur și simplu să o înfășurați în jurul gâtului pentru un strop de culoare.

Eșarfe de primăvară și vară: alegerile pentru următorul sezon estival

Te-ai gândit întotdeauna la eșarfe doar ca la niște accesorii pentru iarnă? Ei bine, nu este nevoie să vă lăsați eșarfele elegante deoparte odată cu finalul lunilor reci.

Credeți sau nu, cu puțină imaginație puteți purta accesoriul de modă preferat pe tot parcursul anului. Chiar și în timpul verii fierbinți. Desigur, nu spun să vă înfășurați într-un șal gros tricotat atunci când sunt 100 de grade afară!

În schimb, există piese frumoase din bumbac, mătase sau alt material ușor. Căutați un magazin ce oferă spre vânzare haine de damă. Cine știe, poate descoperiți pagina cu eșarfe colorate și chic.

Odată ce ați ales eșarfa preferată de acolo, citiți aceste 5 sfaturi despre cum să o portați în lunile fierbinți:

Eleganță, creativitate și puțin rafinament

  1. fii elegantă: numește cel mai sofisticat și elegant accesoriu la modă. O eșarfă! Serios, aceasta este o necesitate absolută în fiecare aspect. O eșarfă de mătase completează un costum elegant. O eșarfă din bumbac asortată cu o ținută casual o va face la modă și elegantă;
  2. fii creativă: o eșarfă nu este doar un „accesoriu pentru gât”. De ce nu o folosiți ca pe o batistă sau ca pe o curea? Ținuta de piscină poate fi formată dintr-o rochie ușoară, ochelari de soare și o eșarfă în jurul capului. Funky și diferită, plus că protejează părul de soarele puternic. Accesorizarea unei rochii de in cu o eșarfă în loc de curea de piele este o mișcare inteligentă. În acest fel, ținuta va fi foarte interesantă de fiecare dată când încerci o eșarfă diferită;
  3. fii sofisticată: potrivirea culorilor atunci când creezi un look la modă este foarte importantă. De exemplu, încerc mereu să asortez pantofii+poșeta+cureaua. Uneori, totuși, nu este posibil. În schimb, am găsit eșarfă de aceeași culoare;

Eșarfe la modă care nu afectează confortul personal

  1. fii la modă: toate aceste tendințe diferite din fiecare an sunt puțin copleșitoare, nu-i așa? Nu toată lumea își permite să cumpere haine noi în fiecare sezon, doar pentru a fi în pas cu moda. E mult mai ușor și mai ieftin să cumperi una sau două eșarfe la modă. În eșarfe accesibile veți găsi toate tendințele modei. Nu mai aveți nevoie de nimic altceva pentru a vă numi fashionistă;
  2. fii confortabilă și caldă: nu, nu am uitat că vorbeam despre lunile de vară. Cu toate acestea, chiar și în cele mai fierbinți luni, poți „îngheța” la birou ori în mall. Sunt zone închise în care aparatul de aer condiționat este setat la 15 grade când afară sunt peste 30. Știți că nu este deloc sănătos, nu-i așa?

Concluzie

A fi la modă sau a avea propriul stil unic nu este deloc greu. Chiar și un lucru mic, cum ar fi purtarea unei eșarfe drăguțe în sezonul de primăvară/vară, poate realiza asta!

Înapoi sus