skip to Main Content

Întreținere, cum păstrați eșarfele pentru a vă bucura cât mai mult de ele

Întreținere, cum păstrați eșarfele pentru a vă bucura cât mai mult de ele. Depozitarea și spălarea trebuie efectuată în mod corespunzător.

Odată ce ați construit o colecție de eșarfe este timpul să veniți cu o modalitate de a le organiza. Organizarea eșarfelor le va menține departe de șifonare, le va proteja de daune și le va păstra peste ani.

Când vei avea ochii „în ceață” dimineața, vei aprecia că poți apuca o eșarfă fără a fi nevoie să „vânezi”. Fără alte introduceri, iată 4 soluții de stocare ale eșarfelor pentru o întreținere corespunzătoare.

1. Sertarul dedicat pentru eșarfe, o întreținere reușită

Dacă aveți un sertar de rezervă în dormitor, acesta este un loc perfect pentru a vă păstra eșarfele. Puteți ori să pliați eșarfele și să le stivuiți, sau le puteți rula și stivui. Preferăm metoda de rulare: este mai ușor să rulezi o eșarfă decât să o pliezi.

2. Recipientul cu eșarfe

Dacă spațiul sertarului este limitat, luați în considerare utilizarea unei căzi de plastic pentru depozitare. Puteți găsi căzi din plastic în toate formele și dimensiunile.

De la turnuri înalte și subțiri, până la depozitare scundă și largă sub pat. Căzile de depozitare din plastic vor funcționa pentru a vă proteja eșarfele de molii, praf și animale de companie.

3. Umerașe pentru eșarfe, întreținere fără bătăi de cap

Un umeraș pentru eșarfe este probabil cea mai economică soluție din toate sfaturile de depozitare. Pur și simplu poziționați eșarfele peste bara de jos a umerașului în forma de triunghi.

Dacă aveți probleme cu eșarfele care alunecă, le-ați putea asigura cu un nod slab. Această metodă de depozitare este una care face economie de spațiu.

Pe de altă parte, amintiți-vă că eșarfele valoroase sau delicate nu trebuie să fie agățate. O asemenea acțiune va putea provoca întinderi sau deteriorări.

4. Depozitare pe post de decorațiune interioară

Cu eșarfe în diferite culori și modele, acestea pot face parte din decorul camerei. Puteți să le prindeți pe spătarul scaunului și chiar să le legați de un picior.

Aceasta e o soluție de depozitare suficientă pentru eșarfele dvs. Cu toate acestea rețineți că nu le va proteja de soare, animale de companie sau murdărie.

Alte sfaturi pentru depozitarea eșarfelor

 • dacă depozitați eșarfele pentru un sezon ar trebui să luați măsuri suplimentare de întreținere. Este important să evitați deteriorarea provocată de insecte, animale de companie sau murdărie. Spălați eșarfele înainte de a le păstra pentru un sezon. Mâncarea, machiajul sau mirosul corporal pot atrage gândaci și alte insecte dăunătoare. Punerea lor în pungile sigilate și într-un recipient de depozitare din plastic înseamnă protecție continuă;
 • păstrați eșarfele departe de lumina directă a soarelui care poate provoca decolorarea. Zonele expuse ale țesăturii se vor lumina și se vor estompa, în timp ce zonele de dedesubt vor rămâne vibrante;
 • dacă aveți animale de companie, luați măsuri suplimentare de precauție atunci când depozitați eșarfele. Pisicilor și câinilor le place să-și facă un culcuș dintr-o grămadă de eșarfe.

Aveți și alte sfaturi sau trucuri pentru depozitarea ori întreținerea eșarfelor? Vă rugăm să împărtășiți ideile în secțiunea de  comentarii a acestui articol de pe blog!

Întreținere: cum se spală o eșarfă în mod corespunzător

1. Spălarea automată

 • când investești într-o eșarfă bună (sau ai o eșarfă preferată pe care o iubești) trebuie să ai grijă. E important ca aceasta să vă fie benefică mulți ani de acum încolo;
 • păstrarea eșarfei curate este o modalitate de a-i prelungi viața. Eșarfa are instrucțiuni speciale de spălare/întreținere pe etichetă? Asigurați-vă că le respectați întotdeauna;
 • dacă eticheta spune că eșarfa se poate spăla la mașină probabil o puteți folosi în siguranță. Pe de altă parte, spălarea manuală este întotdeauna mai bună pentru material;
 • chiar dacă eticheta unei eșarfe spune că puteți folosi un uscător, varianta în aer liber este mult mai blândă.

2. Spălarea manuală

 1. umpleți o chiuvetă sau un recipient mare cu apă rece;
 2. adăugați o cantitate mică de detergent în apă și creați spuma;
 3. scufundați eșarfa complet în apă până când este complet umedă și spălați-o cât mai delicat;
 4. lăsați eșarfa să stea în apă timp de aproximativ 15 minute;
 5. scurgeți apa;
 6. clătiți eșarfa ținând-o sub apa rece de la robinet. Lăsați-o sub robinet până când apa curge limpede prin eșarfă și nu mai rămâne spumă;
 7. stoarceți apa din eșarfă. Nu strângeți țesătura prea tare;
 8. așază eșarfa pe un prosop și rulează-l. Astfel, se va elimina o cantitate bună de umezeală, putându-se usca mai repede;
 9. puneți eșarfa pe un prosop uscat. Nu atârnați niciodată o eșarfă pentru a se usca deoarece s-ar putea deteriora fibrele.

Mătasea este o țesătură delicată și scumpă. Aceasta este predispusă la probleme iar vopseaua poate rămâne în apă. Pentru a evita deteriorarea eșarfei nu o spălați niciodată într-o mașină de spălat. În schimb, urmați aceste instrucțiuni ușoare:

 • adăugați câteva picături de săpun lichid în apă călduță. Adăugarea unei cantități mici de sare de masă va ajuta la prevenirea decolorării;
 • spălați eșarfa în jur de cinci minute. Frământați ușor și frecați eșarfa în apă;
 • clătiți eșarfa sub apă rece și curată până când apa curge limpede;
 • umpleți chiuveta sau recipientul cu apă rece și adăugați o cantitate mică de oțet alb distilat. Scufundați eșarfa. Acest lucru va elimina reziduurile de săpun și va menține mătasea strălucitoare;
 • clătiți eșarfa sub apă rece și curată până când se îndepărtează tot săpunul și oțetul.

Sunteți în căutarea unor haine de damă ce sunt de cea mai bună calitate? Vă invităm să accesați secțiunea de magazin online a acestui website de prezentare. Beneficiați de ofertele pregătite de noi pentru dvs.!

Întreținere: cum să vă spălați eșarfa de mătase

Datorită naturii sale delicate, o eșarfă de mătase poate fi mai dificil de spălat decât alte eșarfe din colecție. Firele de mătase sunt mai susceptibile de a se deteriora, iar vopseaua este mai probabil să se spele.

Curățarea mătăsii necesită, astfel, mai mult timp și atenție. O eșarfă de mătase nu trebuie aruncată niciodată în mașina de spălat.

Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a vă asigura o viață lungă a eșarfei de mătase:

 • testați un săpun lichid non-alcalin sau un șampon pentru bebeluși pe o porțiune mică, discretă, a eșarfei. Asigurați-vă că substanța nu va afecta culorile eșarfei;
 • dacă săpunul a trecut testul, înmuiați eșarfa în apă călduță amestecată cu câteva picături de săpun. Nu lăsați mai mult de cinci până la șapte minute. Puteți freca eșarfa ușor în acest moment;
 • clătiți eșarfa cu apă rece și curată;
 • adăugați oțet alb distilat în apa de clătire. Acest lucru va neutraliza urmele alcaline, va dizolva reziduurile de săpun și va menține mătasea strălucitoare;
 • odată ce săpunul și oțetul sunt clătite, strângeți ușor țesătura pentru a elimina excesul de apă. Nu strângeți prea tare de mătase, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele;
 • așezați eșarfa întinsă între două prosoape pentru a se usca;
 • călcați mătasea în timp ce eșarfa este încă ușor umedă pentru a se netezi și a adăuga strălucire.

Deteriorarea provocată de molii: salvați eșarfele

Moliile deteriorează fibrele proteice lăsate neatinse pentru o perioadă îndelungată de timp. Cel mai semnificativ rău poate fi observat la articolele depozitate care conțin mirosuri alimentare și corporale.

De exemplu, puloverele și alte articole de îmbrăcăminte din lână, eșarfele în special. De obicei, daunele apar atunci când un obiect e purtat și depozitat pentru următorul sezon fără a fi spălat.

Dacă moliile ajung la o eșarfă, puneți-o într-un congelator pentru aproximativ 48 de ore. Lăsați eșarfa într-un mediu cald timp de aproximativ 12 ore.

În cele din urmă, păstrați-o în congelator pentru încă 12 ore. Această fluctuație între cald și rece funcționează pentru a ucide moliile, larvele sau ouăle.

Eșarfa va fi depozitată pentru o perioadă semnificativă de timp? Ați avut de-a face cu problemele cauzate de molii în trecut? Depozitați-o într-o pungă sigilată pentru a o proteja de molii până în următorul sezon.

Back To Top