skip to Main Content
Podele, cum trebuie curățata suprafața într-un mod profesionist

Podele, cum trebuie curățată suprafața într-un mod profesionist

Podele, cum trebuie curățată suprafața într-un mod profesionist. Nu există nimic care să aducă frumusețe caselor ca podelele din lemn.

Durabilitatea și longevitatea sunt cele mai mari beneficii ale pardoselilor din lemn de esență tare. Dar chiar și cele mai fine podele din lemn de esență tare trebuie curățate și întreținute corespunzător.

Învățarea modului de curățare a podelelor din lemn de esență tare nu e dificilă. Important este să folosești produse de curățenie adecvate pentru podele din lemn și să urmezi aceste sfaturi. Vei fi un profesionist în cel mai scurt timp.

Iată cel mai bun mod de a curăța podele din lemn de esență tare. Aflăm prin intermediul acestui articol de blog cum le păstrăm aspectul nou pentru mai mult timp.

Care este cea mai bună soluție pentru podele din lemn?

Păstrarea curată și întreținută a podelelor din lemn nu necesită ingrediente și metode speciale. Podelele din lemn de esență tare sunt fabricate din materiale naturale. În aceste condiții, este la fel de important să știi ce să nu folosești pe podele din lemn și ce să folosești.

Ingredientele pentru curățarea podelelor din lemn din comerț pot varia. Este esențial să evitați produsele de curățare care nu sunt pH neutre sau nu sunt concepute special pentru podea.

Cheia e să cunoașteți tipul de lemn și cum este finisat. Doar în acest mod puteți alege produse de curățare potrivite și întotdeauna citiți eticheta de pe produs pentru a fi siguri.

Multe podele sintetice arată ca lemnul de esență tare adevărat, dar nu sunt! Deci, asigurați-vă că faceți acea cercetare înainte de orice curățare.

Produsele de curățare naturale (oțetul alb distilat, sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu) sunt sigure și eficiente în toată casa. Pe de altă parte, nu sunt sigure pentru multe podele din lemn de esență tare.

Același lucru este valabil și în cazul în care avem prea multă umiditate. Nu este indicat să curățați niciodată cu aburi podelele din lemn de esență tare. De asemenea, nu folosiți prea multă apă cu soluțiile pentru podele din lemn.

Lăsați deoparte uleiurile, ceara, spray-urile pentru mobilier sau orice altceva cu amoniac.

Acum știți ce să nu folosiți pe podelele dvs. din lemn de esență tare. Care este cea mai bună soluție pentru pardoseală din lemn? Să descoperim în cele ce urmează!

Cum să curățați podelele din lemn în mod corect

În cele mai multe case, cea mai bună soluție pentru podele din lemn este vechea apă cu săpun. Singurele instrumente de care aveți nevoie sunt o mătură, un aspirator și un mop.

Cel mai bun mop pentru pardoseli din lemn e un mop cu cap plat din microfibră pe care îl puteți stoarce ușor. Puteți controla cantitatea de umiditate din mop, iar microfibrele adună murdăria mai bine decât alte mopuri tradiționale.

Se amestecă o lingură de săpun de vase și un litru de apă într-un pulverizator. Mergând pe bobul de lemn, pulverizați soluția de curățare pe o zonă de aproximativ 3 × 3 și începeți să ștergeți.

Amintiți-vă, apa și umezeala pot deteriora podelele din lemn de esență tare. Deplasați-vă pe podea înapoi în timp ce ștergeți cu mopul pentru a preveni mersul pe podeaua umedă.

Nu este nevoie să clătiți. Lasă doar parchetul tău să se usuce. Dacă arată puțin ciudat, puteți folosi un mop curat și uscat din microfibră pentru a lustrui podeaua.

Rutina de curățare și întreținere pentru podele din lemn

1. Măturați zilnic

Măturarea zilnică este un pas critic în întreținerea regulată a podelelor din lemn de esență tare. Particulele mici din pantofi se vor transporta prin casă și pot zgâria cu ușurință suprafața lemnului.

O mătură bună cu peri moi și durabili este o investiție înțeleaptă pentru a face treaba.

2. Aspiră acele podele din lemn

Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, aspiratul nu este util doar pentru covoare. Utilizați accesoriile speciale din aspirator pentru a extrage praful de-a lungul plăcilor, precum și particulele dintre plăci.

Acestea ar putea fi ratate în timpul măturării. Amintiți-vă: s-ar putea să nu pară o mare problemă, dar acele piese ar putea sfârși prin a zgâria lemnul.

3. Suprafețe tratate pentru curățare

Etanșarea suprafeței podelei dvs. va determina cea mai bună metodă de curățare. Iată regula generală rapidă:

  • folosiți apă și săpun simplu dacă podelele dvs. sunt sigilate la suprafață;
  • folosiți ceară dacă aveți pardoseli tratate cu ulei sau netratate.

4. Curățarea unor podele etanșate la suprafață

Podelele pot fi etanșate la suprafață cu uretan, poliuretan sau poliacrilic. Astfel acestea devin și mai rezistente la pete și la deteriorarea cauzată de apă.

Echipa care v-a instalat podeaua v-a recomandat probabil un produs de curățat. Dar, uneori nu este posibil să folosiți aceste produse, fie din cauza costului, fie din disponibilitate. Dacă acesta este cazul propriilor podele, cea mai bună soluție este săpunul și apa.

Săpunul simplu e suficient de blând astfel încât să nu-ți deterioreze finisajul. Cel puțin așa cum o pot face multe alte produse de curățare abrazive.

Doar adăugați un sfert de cană de soluție de spălat vase într-o găleată de apă și începeți să ștergeți. Asigurați-vă că ați stors complet mopul înainte de a-l utiliza pe podele. Deși podeaua a fost sigilată apa excesivă tot poate fi periculoasă.

Căutând cum să curățați podele din lemn de esență tare s-ar putea să vedeți sfaturi despre adăugarea de oțet în apă. În timp ce unii oameni recomandă acest ingredient, noi nu l-am folosi în acest scop.

Aciditatea din oțet poate estompa lemnul, în timp. Rămâneți la apă și săpun. Și iată un sfat pentru dvs.: folosiți apă distilată în loc de cea de la robinet, dacă doriți să preveniți dungile de pe podea.

Pardoseli tratate sau netratate

Podelele etanșate, tratate cu ulei, lăcuite și netratate necesită o întreținere mai intensivă. Aceste suprafețe nu sunt la fel de rezistente la umiditate și uzură generală și, prin urmare, sunt în general tratate cu ceară.

Iată ce trebuie să faceți pentru a avea podele din lemn netratate strălucitoare. Cam o dată pe an puteți îndepărta în siguranță ceara veche de pe podele.

Odată ce podeaua s-a uscat, aplicați un strat subțire de ceară nouă și lăsați stratul proaspăt să se usuce. Pentru cele mai bune rezultate utilizați o ceară lichidă sau special concepută pentru podele din lemn.

Variantele acrilice sau pe bază de apă vă pot decolora podelele.

Sfaturi de îngrijire preventivă

Îngrijirea preventivă poate face o diferență atunci când vine vorba despre o investiție precum parchetele din lemn de esență tare. Iată câteva sfaturi de reținut:

  1. montați protecții pentru podea la picioarele mobilei. Sunt bucăți de pâslă care se lipesc la baza picioarelor, astfel încât să nu zgârie podeaua atunci când le lovești sau le miști;
  2. scoate-ți încălțămintea când intri în casă. Deși ați putea crede că această regulă se aplică numai altor variante, bucățelele de piatră și resturile aduse de afară vă pot zgâria cu ușurință orice podele;
  3. nu trebuie să vă faceți griji doar pentru picioarele voastre. Tăiați unghiile câinelui, astfel încât labele respective să nu lase zgârieturi în lemn;
  4. fii la fel de precaut cu scurgerile de vin pe podele la fel ca pe covor. Vinul poate deforma lemnul dacă este lăsat prea mult să acționeze;
  5. scoateți excesul de apă care s-ar putea revărsa pe podea. Sigur, se va usca, dar expunerea prelungită va putea deteriora lemnul moale.

Concluzie

Acum, că știți cum să curățați orice podele din lemn de esență tare, putem merge la următoarea temă. Accesați acest website pentru informații utile despre modă. Tot aici puteți descoperi articole interesante despre beauty și fashion.

Back To Top